Політика
9 грудня 2015
Порошенко хоче радикальних дій щодо податкової реформи
Президент поставив завдання до Нового року прийняти зміни в податкового законодавства.
news-image

Як повідомляє «Є!», Петро Порошенко зажадав прискорення реформи з поетапним зниженням ставок і радикальним скороченням єдиного соціального внеску.

Президент на черговому засіданні Національної ради реформ зазначив, що змушений винести питання про податкову реформу на обговорення нацради.

За його словами, мова йде не тільки про необхідність прийняття державного бюджету, оскільки необхідно фінансувати витрати, включаючи оборону.

Мова йде про те, що прийняття бюджету і змін до податкового законодавства є умовою для отримання фінансування від Міжнародного валютного фонду. На сьогоднішній день фінансування МВФ є одним з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави, - підкреслив Порошенко. - Впевнений, що компроміс між двома підходами буде знайдений і оформлений у відповідний законопроект. Президент також наголосив на необхідності максимально прискорити розгляд цього законопроекту в парламенті. В цілому зміни в податкове законодавство повинні відповідати трьом вимогам. Вони повинні стимулювати розвиток економіки: ставка податків, адміністрування, прозорість, та повинні істотно вплинути на інвестиційний клімат.

Порошенко зазначив, що в останні дні було чимало дискусій з прем'єр-міністром, міністром фінансів, народними депутатами, окремими міністрами. 

За його словами, податок на прибуток підприємств і ПДФО, всупереч попереднім намірам, збільшуватися не будуть. 

Президент підкреслив, що в умовах війни дуже важко знайти країну, яка б знижувала податки. Крім того, голова держави запропонував розглянути можливість введення ставок з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з інноваціями, з тим, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести в дію.

Читайте також: В Харкові біля магазину Roshen прогримів вибух