9 грудня 2015
Скільки коштуватимуть розваги і смаколики на головній ялинці України
Експерти радять відкласти не одну сотню гривень на новорічні розваги.
news-image

Столичним мешканцям, які планують провести святкування новорічно-різдвяних свят поряд з головною ялинкою України, варто вже сьогодні подбати про вміст своїх гаманців, радить «Є!» з посиланням на "Українська правда.Київ".

Як повідомив керівник проекту "Folk Ukraine", що організовує святкування Нового року у Києві, Ігор Добруцький, за склянку кави чи чаю будуть просити близько 15 гривень.

Ми встановили таке обмеження, що чай коштуватиме до 15 гривень, кава (еспрессо) – 15 гривень, глінтвейн від 35 до 45 гривень (залежно від розміру кружки), м'ясо (шашлик) – 35 гривень за 100 грамів. Це такі основні позиції, - розповів Добруцький.
Їх видів буде дуже багато. Ціни на них ми не регулювали, але, думаю, що їх вартість буде невисокою, - додав організатор святкування.

Із солодощів гостям запропонують пряники, млинці, пиріжки. Для гостей свята облаштують 100 столів і близько 20 альтанок розміром 3 на 6 метрів.

Серед розваг, окрім ковзанки, працюватимуть паровозики і каруселі. До слова, торговці орендуватимуть будиночки по 120 тисяч гривень за кожен, тому чекати низьких цін не варто.

Ми поки ціну не встановлювали. Але, думаю, мінімальна ціна буде 25, а гранична – 50 гривень, - розповів Добруцький.

Водночас порадує Святий Миколай. Вхід до його будиночка, як і минулого року, буде безкоштовним. Крім того, кожен малюк зможе отримати подарунок від чудотворця.

Цього року ми підготували від цього добродія більше 70 тисяч подарунків діткам. Це будуть не смаколики, як минулого року, а іграшки. Тематичні. Наприклад, для дівчаток, будуть парасольки, торбинки для косметики, інші іграшки – їх постачатимуть кілька виробників та імпортерів іграшок, - додав Добруцький.

Загалом же на прикрашання ялинки ілюмінацією та іграшками витратять близько 140 тисяч гривень.

Іграшки виготовляють українські компанії. Станом на 9 грудня усі вони (іграшок буде близько 3 тисяч – ред.) уже готові, незабаром ними почнуть прикрашати ялинку, - підсумував організатор святкування Нового року у столиці.
Читайте також: Куди поїхати на Новий рік в Україні