Київ
9 грудня 2015
Призначення Геннадія Пліса першим заступником мера Києва посилить боротьбу з корупцією в КМДА, - експерт
Експерт заявив, що новий заступник Кличка посилить боротьбу з корупцією в КМДА.
news-image

Геннадій Пліс на посаді першого заступника глави КМДА підтримає мера столиці в антикорупційній діяльності. Про це сказав Микола Волгов, виконавчий директор АП "POLITCONSULTANT.org", коментуючи заяву Віталія Кличка про намір призначити керівника Департаменту внутрішнього аудиту і фінансового контролю КМДА своїм першим заступником, передає «Є!».

"Пліс - хороший варіант для заміни Ніконова на посаді першого заступника мера Києва. Він довів свою ефективність як головний аудитор міської влади і цілком зможе впоратися з проблемами щодо життєзабезпечення столиці, і при цьому тільки посилить боротьбу з корупцією в КМДА".

За його словами, саме Геннадієві Плісу при першій каденції Віталія Кличка вдалося зробити відкритим процес аудиту підрозділів мерії і комунальних підприємств міста - усі результати фінансового контролю зараз знаходяться в абсолютно публічному доступі, а проти порушників збуджені десятки кримінальних справ.

"Команда Пліса за рік з хвостиком провела серйозну роботу. Цифри говорять самі за себе. Тільки моніторинг тендерів за каденцією Віталія Кличка дозволив виявити і запобігти потенційних порушень на суму 2,7 млрд грн. А власне фінансових порушень при аудиті за 3-5 років виявлено на 869 млн грн, втрат для бюджету 409 млн грн. При цьому усі справи не зам'яті, а передані правоохоронцям. Так, відкрито 69 кримінальних виробництв проти столичних чиновників, 5 справ вже спрямовано до суду".

Експерт підкреслив, що, працюючи у сфері аудиту, у Пліса є досить знань і досвіду, які сприятимуть рішенню насущних проблем міста.

"Цілком прогнозовано, що Пліс буде максимально відкритим у своїй діяльності і у виконанні поставлених йому завдань, як перший заступник. До того ж, з набутою на посаді директора Департаменту внутрішнього аудиту і фінансового контролю КГГА репутацією він посилить позицію Кличка в антикорупційній діяльності"