Суспільство
10 грудня 2015
В українців буде доступ до даних про формування тарифів ЖКГ
Депутати прийняли закон, який забезпечує можливість отримання громадянами розширеної інформації про те, як встановлюються комунальні тарифи.
news-image

Верховна Рада зобов'язала центральні та місцеві органи влади інформувати громадян про формування тарифів на комунальні послуги, повідомляє «Є!».

За закон про особливості доступу до інформації у сферах поставок електроенергії, природного газу, теплопостачань, централізованих поставок питної води та водовідведення №2505а в цілому проголосувало 242 народних депутати, передає із залу засідань кореспондент ЛІГА.net.

Згідно з текстом документа, споживачам гарантується безкоштовний доступ до інформації про ціни, тарифи, їх складових, змінах, частці і вартості електроенергії, виробленої генеруючими потужностями в оптовій ціні на електроенергію.

Також повинна надаватись інформація про порівняння цін і тарифів по регіонах, прогнозах змін цін, якісних характеристиках товарів і послуг, інвестиційних програмах та програмах енергосбреженія.

Доступ до такої інформації забезпечується державними органами влади та місцевого самоврядування, які встановлюють ціни і тарифи на комунальні послуги, а також суб'єктами господарювання, які працюють в даній сфері.

Читайте також: У КМДА працівників ЖЕКів вчили не хамити киянам