Київ
10 грудня 2015
Vodafone відмовився від скандальної реклами на Будинку профспілок у Києві
Компанія змінила рішення про розміщення банеру через "суспільний резонанс".
news-image

Компанія «Vodafone Україна» (ПрАТ «МТС УкраЇна») вирішила відмовитися від розміщення реклами на фасаді постраждалого від пожежі під час подій Революції 2013-2014 років Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві, передає «Є!». Про це повідомили у прес-службі компанії.

Оскільки монтаж банеру викликав суспільний резонанс, компанія прийняла рішення не монтувати його. Ми готові діяти відповідно до позиції і рішень громадськості щодо подальшої долі Будинку профспілок, – підкреслили у компанії.

Також у компанії повідомили, що розміщення реклами мало коштувати понад 1,7 млн грн.

Згідно з досягнутою домовленістю, всі кошти за розміщення рекламного банера компанія повинна була перерахувати Будинку профспілок, інвестуючи в реконструкцію будівлі 944 тис. грн, а також 797 тис. грн для виробництва та монтажу захисної будівельної сітки. Незважаючи на відсутність гострої комерційної необхідності розміщення реклами у зазначеному місці, ми вирішили піти назустріч, – пояснили в компанії.

Перед цією заявою у прес-службі КМДА опублікували слова мера столиці Віталія Кличка про заборону на розміщення банера. Водночас, з його слів, наразі влада не ухвалювала жодного рішення з цього питання.

Ми вже звернулися і до правоохоронних органів, і КП «Київреклама» склало акт про незаконність самовільно розміщеної реклами, який скерувала до Департаменту містобудування та архітектури. Департамент надасть припис на демонтаж реклами. Вона має бути прибрана, – зазначив Кличко.

Нагадаємо, у лютому 2014 року сутички протестувальників із силовиками переросли в озброєне протистояння, під час якого в центрі Києва загинули більше ста людей. Столичний Будинок профспілок, розташований на Майдані Незалежності, використовувався активістами як штаб Національного спротиву. Під час штурму Майдану в ніч із 18 на 19 лютого силовики підпалили Будинок профспілок, щоб протестувальники залишили будівлю.

На початку листопада цьогоріч виник скандал з відкриттям караоке-ресторану у нереставрованій та символічній споруді, яке викликало обурення частини громадськості. Ще раніше відбувся скандал з добудовою двох поверхів на пошкодженій споруді.

Читайте також: У Будинку профспілок більше немає L'kafa (фото)