Події
11 грудня 2015
Маріупольська фірма надала господарських послуг донецькому аеропорту восени минулого року на півтора мільярди
Державна фіскальна служба разом з СБУ викрила схему легалізації товарів, у тому числі вугілля, видобутого на територіях тимчасово окупованих терористами.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ, керівники однієї з маріупольських комерційних структур подали податкову звітність, згідно з якою восени минулого року вона мала фінансово-господарські відносини з одним з держпідприємств аеропорту "Донецьк" на майже півтора мільярди гривень.

У цей час за територію аеропорту йшли запеклі бої, то ж ніякої господарської діяльності не було навіть близько, - зазначили у СБУ, - Посадовці держпідприємства фізично не могли оскаржити внесення комерсантами завідомо неправдивих даних. У результаті підприємцям було протиправно сформовано податковий кредит у розмірі більше ніж 230 мільйонів гривень. Користуючись ним, бізнесмени отримали можливість легалізувати на цю суму товари, у тому числі вугілля ввезене з території так званої "ДНР/ЛНР".

За цим фактом відкрито кримінальне провадження частиною третьою статті 212 Кримінального кодексу України - "Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів". 

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення їх до кримінальної відповідальності.