Події
11 грудня 2015
Київський суд зняв арешт з ФК "Металіст" та інших компаній Курченка
Господарський суд Києва через півтора року зняв арешт з грошових коштів та майна компанії "ВЕТЕК", підконтрольної бізнесменові Сергію Курченко.
news-image

Як повідомляє «Є!», таке рішення суд прийняв 30 листопада. Згідно з постановою, компанії "Інтертрансгруп", з ініціативи якої влітку 2014 суд заарештував все майно компанії Курченко, у вересні цього року було відмовлено в продовженні арешту.

Тому вимога футбольного клубу "Металіст", який також належить Курченко, на зняття арешту всіх активів бізнесмена обгрунтована, і суд не бачить підстав для подальшого арешту активів.

Суд також зняв арешт з грошових коштів та майна компаній "Муйне", "Анкора-торг", "Амадіна", "Айнам", "Амінамі", "Хіга", "Алконост" і безпосередньо самого футбольного клубу "Металіст".

Нагадаємо, в травні минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанії, що входять до холдингу Сергія Курченко "ВЕТЕК", за попередні два роки ввезли за фіктивними документами на територію України понад п'яти мільйонів тонн нафтопродуктів на суму 36 мільярдів гривень.

Зараз Курченко оголошено у міжнародний розшук, і правоохоронні органи вживають заходів щодо його затримання.

Читайте також: Шокін захищає від арешту екс-регіонала Бойка - Лещенко