Події
14 грудня 2015
Турецьке судно завадило переміщенню бурових установок РФ у Чорному морі
«Чорноморнафтогаз» заявляє, що судно під турецьким прапором намагалося перешкодити переміщенню бурових установок компанії в територіальні води Росії.
news-image

Про це повідомляє в понеділок, 14 грудня, ТАРС, пише «Є!».

У компанії розповіли, що на шляху проходження каравану суден з'явилося «невстановлена ​​торгове судно під турецьким прапором». Порушивши міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі, судно не поступилося шлях каравану, який йшов перехресним курсом, і спробувало зупинитися на його шляху.

У радіообмін з судами супроводу капітан турецького судна не вступав, що не відповідаючи на виклики, - йдеться в повідомленні.

Тим часом, за даними РІА Новини, дві бурові установки «Чорноморнафтогазу» у зв'язку зі складною міжнародною установкою переміщені з Одеського газового родовища в територіальні води Росії. Йдеться про установках В-312 і В-319 загальною вартістю більше 25 мільярдів рублів.

Наразі повідомляється, що розв'язати інцидент допомогли сторожовий катер прикордонслужби ФСБ РФ і ракетний катер ЧФ. Після їх втручання судно під турецьким прапором змінило курс.

Нагадаємо, у неділю, 13 грудня, російський корабель «Сметливый» відкрив попереджувальний вогонь по турецькому сейнер для того, щоб уникнути зіткнення.

За даними Міноборони Росії, турецьке судно знаходилося на відстані кілометра від російського і не відповідало на радіозв'язок і сигнали семафора. «Сметливый» відкрив попереджувальний вогонь, коли сейнер наблизився до російському кораблю на 600 метрів.

 

Читайте також: "Ми не чули пострілів" - власник турецького судна розповів свою версію інциденту з кораблем РФ