Події
14 грудня 2015
Окупант Аксьонов оголосив у Криму режим військового стану
Самопроголошений голова півострова зажадав примусово передати так званій адміністрації Судака свердловини, що належать п'яти місцевим підприємствам.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на прес-службу Аксьонова, про це він заявив, виступаючи на засіданні міжвідомчого штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

У режимі НС приймаємо протокольне рішення, яке зобов'язує передати свердловини з метою забезпечення населення питною водою. У відношенні тих, хто перешкоджає, по режиму воєнного часу порушуємо кримінальні справи по нанесенню шкоди республіці Крим, тут же вводимо тимчасову адміністрацію й свердловини все одно передаватимемо. Якщо рішення штабу з НС не буде виконано, прошу органи внутрішніх справ виставити охорону біля даних свердловин і проводити примусову їх передачу, - зазначив Аксьонов. - Судак сидить без води, а у місцевих буржуїв повне забезпечення".

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через що йде від Дніпра північно-кримським каналом.

Після анексії Криму Росією подача води по каналу на окуповану територію була повністю припинена. Частково проблему водопостачання Криму вдалося вирішити після перекидання води з кримської річки Біюк-Карасу в Північно-Кримський канал, а також бурінням нових свердловин.

Читайте також: Сім'ї загиблого в Сирії російського морпіха видали квартиру в Криму