14 грудня 2015
Найкумедніші новорічні традиції різних країн
Дізнайтеся про найдивніші, незвичайні та кумедні новорічні традиції в різних країнах.
news-image

Ми звикли на Новий рік обов'язково готувати салат олів'є та загадувати бажання рівно опівночі. Багато хто хоч раз пробував написати бажання на папері, поки годинник б'є дванадцять ударів, спалити, швиденько розколотити попіл в шампанському та випити. Такі традиції здаються нам звичайними, але жителі інших країн дивуються цим новорічним "ритуалам".

В інших країнах є безліч новорічних традицій, які здаються нам дивними і навіть кумедними. «Є!» розповість вам про найцікавіші з них.

Аргентина

Дівчата та незаміжні жінки обов'язково вдягають рожеву білизну в новорічну ніч, щоб привабити кохання.

Опівночі аргентинці стають так, щоб зробити крок уперед з останнім ударом годинника, символічно вступаючи в Новий рік.

Австралія

Люди опівночі виходять надвір із ложками та кастрюлями, гучно калатають в них та галасують.

Бразилія

В новорічну ніч бразильці стрибають по черзі над сімома хвилями (на кожен день тижня), щоб притягнути удачу.

Чилі

Якщо у нас в новорічну ніч підмітати дім заборонено, щоб не вимести надвір щастя, то в Чилі навпаки. Вважається, що підмітати треба в напрямку до дверей, щоб вимести всі негаразди зі своєї оселі.

Колумбія

Щоб Новий рік був сповнений подорожами, в новорічну ніч виходять із дому з пустими валізами в руках та гуляють з ними навколо свого кварталу.

Сальвадор

Опівночі розбивають яйце в тарілці і залишають до ранку. Вважається, що фігура, яка утвориться за цей час, символізуватиме як пройде увесь наступний рік.

Гватемала

Опівночі люди виходять на вулиці і спиною до будинку кидають через плече 12 монет, щоб наступний рік провести в достатку.

Філіпіни

В новорічну ніч в домі відкривають усі двері та дверцята шаф, тумбочок, вікна. А опівночі всі починають бігати по дому та їх закривати.

Пуерто-Рико

Виливають відро води через поріг, як тільки проб’є північ. Навіщо це роблять, місцеві жителі навіть самі не можуть пояснити.

Іспанія

З кожним ударом годинника опівночі треба з’їсти по одній виноградинці. В магазинах для цього навіть продають спеціальні набори. В Іспанії вірять, що це приносить щастя та удачу на увесь наступний рік.

Туреччина

Опівночі в цій країні з'їдають один гранат, а його рештки викидають у вікно.

Білорусь

У цій країні опівночі йдуть годувати з рук півнів. Особливо таку традицію люблять дівчата, бо та, в якої півень поклює з рук зернята, обов'язково вийде заміж протягом року.

Болгарія

Опівночі обов'язково вимикають світло в оселі та всі починають цілуватися. У темряві зовсім не соромно поцілуватися навіть із малознайомим гостем. Саме для цього така традиція й виникла, щоб опівночі було легко зробити перший крок та поцілувати чоловіка чи жінку, що дуже подобається, а відмовитися він чи вона не має права, бо це святкова традиція. 

Тепер ви знаєте про новорічні традиції різних країн. Можливо, цієї новорічної ночі ви захочете спробувати деякі з них. Реалізація цікавих новорічних традицій інших країн може стати чудовою розвагою, якщо ви будете святкувати в компанії друзів.

Наступного разу ми розкажемо вам, про українські традиції святкування Дня святого Миколая 19 грудня.

Раніше ми вам розповідали, як чудово зустріти Новий рік удвох із коханою людиною.

 Автор: Ірина Радченко