Суспільство
15 грудня 2015
Жириновський вимагає звільнити Тіну Канделакі за "ображання росіян"
Лідера партії ЛДПР обурила заява керівника телеканалу «Матч ТВ» про те, що Росія - це країна не росіян, а російських громадян.
news-image

Лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський обрушився з критикою на головного редактора спортивного телеканалу «Матч ТВ» Тіну Канделакі, звинувативши її в ображанні росіян, повідомляє «Є!» з посиланням на LifeNews.

На думку політика, керівник державного ЗМІ не повинен допускати заяв, у яких заперечується існування «русского мира».

Керівник державного каналу «Матч ТВ» Тіна Канделакі прямо говорить, що ніякого російського світу не існує. Вона заявила:«Росія давно країна не росіян, а російських громадян».Та вона з глузду з'їхала, ця Канделакі. Ми вимагатимемо її оглянути. Значить, 120 млн росіян - їх немає, є одна грузинка - Канделакі, - заявив Жириновський.

Телеканал додає, що заява, яку так образило лідера ЛДПР, прозвучала в одному з інтерв'ю Тіни Канделакі ще в 2009 році. Мова в розмові тоді зайшла про багатонаціональність нашої країни, і відома телеведуча поділилася з журналістом своїми спостереженнями відносного того, які люди зустрічалися їй протягом всієї кар'єри в Росії.

Це давним-давно вже всіма доведений факт, що російський етнос змінився і він не складається з росіян. Він багатонаціональний точно так само, як і американський народ, - сказала Канделакі.

Тим не менш, за словами Жириновського, партія ЛДПР вимагає звільнити Кандела з поста керівника каналу «Матч ТВ», оскільки вважає наведену вище цитату образливою.

Ми вимагаємо прибрати керівника цього каналу. І ніяких образливих випадів в бік росіян і російського світу ми не допустимо, - заявив він.
Читайте також: Турецькі овочі та фрукти не можна давати навіть худобі - Жириновський