У Лос-Анджелесі пройшла довгоочікувана прем'єра "Зоряних воєн"
Першими глядачами картини стали більше п'яти тисяч чоловік.
news-image

У Лос-Анджелесі в понеділок увечері відбулася світова прем'єра найочікуванішого фільму року - сьомого епізоду космічної саги "Зоряні війни", передає  «Є!».

Закритий показ картини "Зоряні війни: Пробудження сили" пройшов при повному аншлагу в трьох кінотеатрах міста.
Запрошення на прем'єру отримали учасники зйомок, зокрема, актори, які зіграли головні ролі у сьомому епізоді, журналісти, кінокритики і прості шанувальники. У загальній складності першими глядачами картини стали більше п'яти тисяч чоловік.

Організатори влаштували з прем'єри справжнє шоу: біля входів у кінотеатри були розстелені червоні килимові доріжки, по яких пройшли персонажі фільму - імперські штурмовики, дроіди R2-D2, C-3PO, BB-8.

Актори, які взяли участь у зйомках, і творці епопеї вибрали для перегляду театр "Долбі". На прем'єрному показі був присутній головний творець фантастичної саги, режисер Джордж Лукас, який зізнався журналістам, що ніколи раніше не міг уявити, до яких масштабів виросте його задумка.

Сьомий епізод дивився і Стівен Спілберг. На прем'єрі був і режисер останнього епізоду "Зоряних воєн" Джей Джей Абрамс, який назвав прем'єру "сюрреалістичною".

Показ відвідали актори, які брали участь у попередніх фільмах кіносаги - зокрема, Харрісон Форд, який грає роль космічного пілота Хана Соло. На прем'єру також прийшли Марк Хемілл, відомий роллю джедая Люка Скайуокера, а також Керрі Фішер (принцеса Лея Органа). Серед глядачів були помічені і актори, які вперше з'являться в нинішніх "Зоряних війнах", у тому числі британська актриса Дейзі Рідлі.

Наголошується, що на прем'єрі були зроблені безпрецедентні заходи безпеки, що перевищили навіть рівень, властивий церемонії вручення "Оскара". Побачити гостей показу без спеціального запрошення було неможливо: натягнутий тент повністю закривав червону килимову доріжку, по якій проходили у тому числі актори, яких так чекали фанати.

Примітно, що творці картини продовжують зберігати інтригу напередодні виходу фільму в широкий прокат. Як стало відомо, перших глядачів сьомого епізоду попросили по максимуму утриматися від коментарів до офіційного старту показів.

15 грудня "Зоряні війни: Пробудження сили" покажуть в Європі - в Лондоні. Вихід у світовий прокат намічений на 16 грудня.

У прокат в кінотеатрах США і Канади фільм вийде 18 грудня.

Відомо, що в сьомому епізоді йдеться про події, які відбулися через 30 років після попереднього, шостого епізоду. За прогнозом експертів, сьомий епізод "Зоряних воєн" може побити рекорд по доходах у світовому прокаті, який зараз належить фільму "Аватар", що заробив 2,8 млрд доларів.

Читайте також: Акторка Єва Лонгорія оголосила про заручини