Київ
16 грудня 2015
У Києві слідчі МВС заважали ліквідації незаконніх МАФів (фото)
Слідчі запевняли, що "наливайка" є річдоком в одній зі справ.
news-image

У Києві викрито ще одну корупційну схему по "легалізації" незаконних мафів за участю слідчих МВС України. Про це сьогодні написав на своїй сторінці у Фейсбуці директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець, передає  «Є!».

При знесенні однією з "наливайок" на правому березі прибігли два старші слідчі міністерства (МВС) з вимогою припинити демонтаж - Катинській Олексій Ярославович і Матейчук Юрій Анатолійович. Мотивація їх полягала в наступному: дані "орли" вважають цю "наливайку" річдоком в одній зі справ, з їх слів з 2013 року.

На моє запитання про те, яким чином тоді вони продовжують вже два роки займатися незаконним продажем алкоголю, а даний об'єкт не опечатаний і т.д., вони промовчали. Чому немає кримінальних справ на це, мабуть їх не хвилює. Таким способом до будь-якої справи можна приплести будь-який незаконний маф в Києві, - написав Білоцерковець.

Чиновник зазначив, що слідч з'явилися на місце події доволі швидко - через 20 хвилин після початку демонтажу і дуже активно відстоювали інтерес власників наливайки.

Вони явно дуже сильно були мотивовані. Публікую опис цієї схеми, що б попередити їх появу в інших ситуаціях. (За підрахунками управління благоустрою - це другий такий випадок). Так само вважаю що це допоможе більш ефективно очищувати систему правоохоронних органів, відсутність реакції ж буде мати на увазі "покривання". Цікаво, чи прийдуть вони за своїм "речовим доказом" до нас на штрафмайданчик? - написав Білоцерковець.