Київ
16 грудня 2015
У Дніпровському районі Києва вирубають парк під чергову забудову (ФОТО)
У Дніпровському районі в парку ім. А. Малишка, навпроти «Дитячого світу», впродовж декількох місяців вирубуються дерева, як посаджені півтора роки тому, так і багаторічні сосни.
news-image

Місцеві мешканці Дніпровського району звернули увагу, що біля станції метро «Дарниця» почали вирубувати дерева і вирішили з’ясувати, з якою метою це відбувається і чи законно проводяться такі заходи. Вони звернулись до редакції «Є!».

Ще в 2010 році хтось почав рубати сосни на цій території, робав тихцем і відразу завіз каміння, щоб засипати землю. Але місцеві жителі тоді не допустили будівництва на цій очищеній від дерев території, і пізніше тут були висаджені молоді дерева. Але минуло кілька років - і знову теж саме! Молодих дерев на одній ділянці тепер вже зовсім нема, хоча ще восени вони тут були. Проте охайненько, по-хазяйськи саме ця ділянка обнесена маленькими кілками, зі свіжого дерева. А поруч, де раніше сосни не пиляли, їх почали активно рубати - розчищати під щось своє, ймовірно. При цьому як завжди по-тихому, - розповідають місцеві жителі.

Місцевий екс-депутат  Анатолій Велимовський прокоментував цю складну ситуацію.  

Проблема в тому, що більшість сосен там були вже давно отруєні. Фактично те, що зараз відбувається - рубка сухостою. І, на жаль, так воно і є - ці дерева вже оживити неможливо. Так що проводиться вирубка «Київзеленбудом» відповідно до актів, - повідомив він.

Велимовський розповів про історію з орендою цієї ділянки.

Орендує ділянку ТОВ «Галеон», яке (за договором оренди) збиралося там будувати спортивний комплекс. – повідомив він.

Проте щодо рішення про скасування оренди цієї ділянки, то там, за його словами, не все прозоро.  

Київрада скасувати його не могла. А ось районна прокуратура вдало програла справу про скасування в суді і, крім того, закрила всі карні справи за незаконну вирубку минулого року, - розповів він.

Втім, редакція і активісти слідкують за розвитком подій навколо скандальної ділянки. Адже дуже не хотілося б, щоб черговий квітучий шматок землі в Києві зник під бульдозерами і асфальтом.