Світ
16 грудня 2015
Росіяни вже не хочуть продуктового ембарго - соцопитування
Кількість тих, хто не схвалює цей крок, зросла з 9 до 20%.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на російські ЗМІ, кількість росіян, які не схвалюють введення продуктового ембарго, за півтора року зросла вдвічі.

Коли санкції РФ вводилися, їх схвалювали 84% росіян, у той час як до листопада їх кількість знизилася до 73%. У той же час кількість тих, хто не схвалює цей крок, зросла з 9 до 20%.

Російські соціологи зазначають, що зараз знизилася кількість тих, хто вважає, що продуктове ембарго виявилося продуктивною мірою, - у серпні 2014 року такої точки зору дотримувалися 80% опитаних, у той час як зараз — 63% росіян. Також з 9 до 23% зросла кількість тих, хто вважає, що вони принесли більше шкоди, ніж користі.

Нагадаємо, Росія в серпні 2014 року ввела продуктове ембарго на ряд продуктів з Європи як відповідь на європейські санкції. Під заборону потрапили свинина, м'ясо птиці, яловичина, молоко, фрукти, овочі і т. д. В червні 2015 року контрсанкці були продовжені ще на рік - до серпня 2016 року.

У грудні 2015 року продуктове було введено ембарго щодо Туреччини. Під заборону з 1 січня 2016 року потрапляють турецькі помідори, огірки, цибулю та інші овочі і фрукти.

Читайте також: Росія почала встановлювати бурову платформу в акваторії України