Суспільство
16 грудня 2015
До Дня Святого Миколаю українців закликають подарувати сім'ю самотнім дітлахам (ВІДЕО)
Працівники благодійного фонду "Зміни одне життя - Україна" створили соціальний відеоролик, в якому закликали людей допомогти діточкам стати частиною справжньої cім'ї.
news-image

Як повідомляє «Є!», із посиланням на прес-секретаря уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби, Уляну Колодій, на початок цього року в нашій країні живе бiльше 80 тисяч дітей-сиріт та малюків, позбавлених батьківського піклування. До цієї статистики не входять мешканці тимчасово окупованого Криму, Севастополя та захоплених терористами територій Донбасу.

Переважна більшість дітей вказаної категорії є соціальними сиротами. Понад 20 тисяч дітей потребують усиновлення, інших виховують в прийомних сім'ях або опікуни, - зазначила Колодій. - Микола Кулеба казав, що українці переважно висловлюють бажання всиновити дитину здорову і до трьох-п'яти років. Таких дітей дійсно мало, а черга на те, щоб їх всиновити величезна.

За статистикою бажаючих всиновити дитину у віці від 8-10 років, або ж малюка із певним захворюванням чи діточок із братами чи сестрами, дійсно дуже мало.

У фонді запустили соціальну рекламу "Лист Святому Миколаю". У ролику яскраво показано, наскільки усі дітлахи мріють про сім'ю. Їм необхідна любов та турбота, то ж працівники фонду готові всіляко допомагати діточкам у здійсненні їх мрій.

Читайте також: "No science - no future" - під Адміністрацією президента протестують науковці