Київ
16 грудня 2015
"Київенерго" у грудні перерахує оплату за тепло
Столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго", виставляючи рахунки за тепло грудня, здійснить коригування листопадових нарахувань для частини киян.
news-image

Про це повідомив комерційний директор компанії Євген Бушма на прес-конференції в Києві в середу, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що перерахунок стосуватиметься тих будинків, в яких лічильники тепла приймалися на комерційний облік протягом листопада, однак оплата за цей місяць була нарахована, виходячи зі стандартного тарифу 16,14 грн за кв метр.

При формуванні рахунків за грудень для таких будинків ми робитимемо перерахунок ...З грудня оплата буде нарахована вже по кількості спожитих Гкал, а листопад відкоригуємо залежно від того, в який день лічильник був прийнятий на облік, - запевнив він.

Бушма додав, що станом на 1 листопада на комерційний облік були прийняті 3944 будинкових приладів обліку, а ще 2933 - приймалися протягом листопада.

Саме за цими 2933 лічильникам і буде коригування, - сказав він.

Як зазначили в "Київенерго", у жовтні компанія запровадила пілотний проект у рамках якого оплата за тепло киянам нараховувалася не за тарифом за квадратний метр, а виходячи з проектного споживання тепла для кожного будинку, скоригованого на температуру навколишнього середовища.

У підсумку за жовтень ми отримали цифри за будинками без лічильників дуже близькі до тих, в яких встановлені лічильники. Однак Кабінет Міністрів так і не прийняв рішення про перехід на нову систему. Тому в листопаді нам довелося повернутися до нарахування за звичайним тарифом 16,14 грн за 1 кв. метр, - повідомив Бушма.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Читайте також: Тепер кияни платитимуть за тепло і гарячу воду за новими платіжками