Світ
18 грудня 2015
Генпрокурора РФ Чайку звинуватили у загибелі Магнітського
Засновник фонду Hermitage Capital Уільям Браудер звинуватив у смерті юриста організації Сергія Магнітського генерального прокурора Росії Юрія Чайку.
news-image

Як повідомляє «Є!», Браудер зазначив, що Чайка несе особисту відповідальність за все, що сталося з Сергієм Магнітським.

Наляканий шокуючою правдою фільму Навального і своєю роллю у злочині проти своїх громадян і Сергія Магнітського він уживає смішні спроби втекти від правосуддя, - сказав Браудер. - У тому, що говорить Чайка, немає правди, так як він хоче вирішити за допомогою грубої дезінформації відволікти громадськість від вкрадених ним 5,4 мільярда рублів з російського бюджету. Магнітський викрив махінації саме на цю суму".

За словами співзасновника фонду, у січні 2012 року Чайка направив листа Дмитру Медведєву , в якому він блокував пропозиції Ради при президентові з прав людини про проведення всебічного розслідування всіх обставин арешту і загибелі Магнітського.

Нагадаємо, аудитор фонду Hermitage Capital і партнер британської юридичної фірми Firestone Duncan Ltd. Сергій Магнітський був заарештований за звинуваченням в ухиленні від сплати податків в 2008 році. Через рік він помер у московському СІЗО "Матроська тиша". Його колишні колеги та адвокати неодноразово заявляли, що перед смертю Магнітський був побитий і залишений без належної медичної допомоги.

Читайте також: Росія заявила, що Іран відкликав позов щодо С-300 після перших поставок цих комплексів