Політика
19 грудня 2015
Помічників депутатів назвали "посіпаками" та внесли у загальну базу
Журналісти виконали титанічну роботу, збираючи матеріали.
news-image

Журналісти зібрали інформацію про помічників депутатів усіх скликань та розмістили на одному сайті. Про це повідомив у Facebook Дмитро Гнап, передає «Є!».

Автори проекту наголошують, що намагалися зібрати інформацію про усі 5 скликань українського парламенту, але дані про 1-3 скликання відсутні. Користуватись ресурсом дуже просто - достатньо ввести прізвище людини або знайти його за алфавітним покажчиком.

"Там ви знайдете ще багато цікавої інформації. Наприклад, що не тільки дружина Петра Порошенка, а і його мати були помічниками народних депутатів. У кого був помічником дядько Яценюка, і ще багато чого", - написав журналіст Дмитро Гнап.

Систематизували інформацію журналісти Тетяна Козирева та Олександр Гуменюк. Технічну роботу виконали Дмитро Чаплинський та Євген Демченко.

Гнап наголошує, що авторські права на назву "посіпаки" автори не порушили. Оскільки один з авторів проекту Федір Сидорук займався перекладом однойменного голівудського мультфільму й змінив "міньйони" на автентичне українське слово "посіпаки".

Користуватися ресурсом мають змогу усі охочі.