Світ
19 грудня 2015
У Москві розклеїли жартівливі плакати про Путіна
Об'єктом жартів став також Генпрокурор РФ Юрій Чайка.
news-image

Ліберали розмістили у центрі російської столиці плакати, які висміюють президента РФ Володимира Путіна та Генпрокурора Юрія Чайку, повідомляє «Є!» з посиланням на "Новое время".

Спочатку автор жартів був невідомий, згодом відповідальність взяв на себе опозиційний журналіст Євген Левкович. Він наголосив, що реакцію перехожих активісти знімали на відео й незабаром розмістять матеріал в Інтернеті. Всього у Москві з'вилося 5 таких плакатів.

"У людей, налаштованих протестно і скептично, не залишилося важелів впливу ні на що, навіть за поодинокі пікети садять, тому іншої можливості поіронізувати над подіями немає, а ми люди законослухняні ", - наголосив Левкович.

З'явились у російській столиці і плакати, які висміюються Генпрокурора РФ Юрія Чайку. Гумор жартівників був надзвичайно тонким - вони спародіювали п'єсу "Чайка" за авторством А.П.Чехова.

Пародія на Генпрокурора основана на розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, який нещодавно опублікував звіт про корупцію у прокурорській родині. На плакаті згадані усі фігуранти даної справи. За задумом авторів, сам Генпрокурор читає монолог на тему:"Чому чайок не саджають?"