Спорт
21 грудня 2015
Платіні і Блаттера відсторонили від футбола на 8 років
ФІФА відсторонила чинного президента організації Зеппа Блаттера і главу УЄФА Мішеля Платіні від футбольної діяльності на вісім років.
news-image

Про це повідомляє Reuters, пише «Є!».

Таке рішення було прийнято за результатами розслідування, проведеного Комітетом з етики ФІФА. Обидва функціонера також виплатять грошові штрафи: Блаттер - 50 тисяч швейцарських франків, Платіні - 80 тисяч.

Розслідування комітету з етики почалося після того, як з'явилася інформація про те, що Блаттер перевів Платіні 2 млн франків. Сам президент ФІФА говорив, що вони призначалися за надані Платіні консультаційні послуги. У ході розслідування, однак, він не зміг надати доказів легальності переказу коштів.

Блаттер, який очолює ФІФА протягом півтора десятиліть, був переобраний на свою посаду в травні 2015 року на тлі великих корупційних розслідувань, які проти функціонерів організації почали вести США і Швейцарія. Хоча він сам не фігурував у матеріалах справ, йому довелося пообіцяти, що в початку 2016 роки він покине свій пост.

Платіні довгий час вважався головним кандидатом на заміну Блаттеру. Сам президент ФІФА заявляв, що француз був призвідником корупційного скандалу, маючи намір таким чином відкрити собі шлях до президентства. На думку Блаттера, ситуація вийшла з-під контролю Платіні, коли в антикорупційну кампанію активно включилися країни, що програли вибори за право проводити найближчі чемпіонати світу з футболу.

Читайте також: Президент УЄФА планує балотуватися на посаду керівника ФІФА