Війна
21 грудня 2015
Терористи підвозять до Донецька боєприпаси для "Урагану" та посилюють свої позиції - ІС
У район на схід від Донецька терористи підвозять боєприпаси для 220-мм РСЗВ 9К57 "Ураган".
news-image

Як повідомляє «Є!», про це на своїй сторінці в Facebook написав Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативні дані групи "Інформаційний спротив".

За його словами, мережа групи ІС фіксує підвезення боєприпасів для 220-мм РСЗВ 9К57 "Ураган" (фугасні 9М27Ф і касетні типу 9М27К) в район на схід від Донецька:

Судячи з переміщенням транспорту з боєприпасами, в трикутнику Макіївка - Нижня Кринка - Харцизьк можлива наявність позицій РСЗВ "Ураган".
У районі н.п.Оленівка бойовики готуються зосередити (розгорнути) новий підрозділ, який займе проміжний рубіж між Олександрівкою і Оленівкою. Дві доби поспіль фіксується перекидання в даний район бронетехніки і озброєння. На даний момент перекинуто 9 одиниць ББМ (6 од. БМП . -2 та 3 од БТР -80), а також 3 одиниці 82-мм автоматичних мінометів 2Б9 "Волошка" та 5 од автомобілів "Камаз" з живою силою, -. написав Тимчук.

За його словами, бойовики продовжують посилювати свої підрозділи, розгорнуті південніше н.п.Попасна аж до н.п.Нижнє Лозове. Так, у район н.п.Новоолександрівка, Калинове і Санжарівка відзначається перекидання з Стаханова і Алчевська посилених піхотних груп терористів з бронетехнікою (всього за 2-е доби - до 30 одиниць ББМ: в основному МТ-ЛБ і БМП-1,2, а ТАКОЖ 11 од БТР-70,80, 2 од БПМ-97 "Постріл" та 1 од ГАЗ -2330 "Тигр").

Також, Тимчук повідомив, що в районі н.п.Травневе з'явилася група бойовиків (до 50 чол. при 4-5 од. 82-мм мінометів типу 2Б9 "Волошка"), що діє у взаємодії з підрозділами терористів, що оперують в районі н. п. Зайцеве, а в районі Гранітного, північніше Красного Октября фіксуються ретельно замасковані позиції 120-мм мінометів терористів (5 од.). 

Читайте також: Нардеп розповів, чому бойовики відновлюють бойові дії