Народний артист України провів понад 100 концертів у зоні АТО
Народний артист України, професор кафедри академічного та естрадного вокалу Київського університету імені Бориса Грінченка Фемій Мустафаєв нещодавно повернувся із Донецької області, де провів низку концертів для військовослужбовців.
news-image

До лірико-патріотичної програми «Ніхто, крім нас!» увійшли національно-патріотичні композиції, пісні на вірші Тараса Шевченка із альбому «Тарас Шевченко. Солоспіви», українські народні твори, а також найкращі хіти світової класики. Особливо емоційно сприймалися пісні про кохання. Деяким бійцям було важко стримувати сльози, адже кожен із них мріє якнайшвидше повернутися додому, до своїх рідних і коханих.

Виступати перед військовими у зоні бойових дій Фемій Мустафаєв почав із перших днів Антитерористичної операції, адже переконаний – на передовій моральна підтримка потрібна не менше, ніж зброя. Так, у 2014 році він зібрав невеличку «фронтову бригаду» - групу митців, згуртованих єдиною патріотичною метою – підтримати воїнів, які захищають нашу країну від агресора. До команди увійшли: Заслужений діяч мистецтв України Анжела Ярмолюк, композитор Юрій Васильківський, оператор Сергій Голіков, волонтери Вадим Момот і Руслан Дубенець.

Концертні майданчики розташовував за різних технічних умов: у відкритому полі просто неба, солдатських наметах, військових частинах, у коридорах госпіталів. Загалом з 2014 року Фемій Мустафаєв провів у зоні бойових дій понад 100 концертів. До деяких військових приїжджає вже не вперше, тому зустрічі – особливо теплі.

Фемій Мансурович зізнається, що саме такі концерти перед бійцями для нього є найдорожчими

«Під час поїздки ще раз впевнився в тому, що наша підтримка надзвичайно важлива для хлопців. Взагалі приїзд артиста, співака на Схід країни – це ще одне підтвердження того, що ми знаємо про те, де і як воюють наші воїни, що ми – українці, які вміють підтримувати один одного, що ми воюємо разом із ними по всім фронтам і ні на мить не забуваємо про них. І це є головною метою таких концертів»

Матеріал підготувала Ольга МЕДВЕДСЬКА