Суспільство
21 грудня 2015
У Росії замість зарплати пропонують банківські кредити (документ)
У російському МНС не платять зарплати, замість них співробітникам пропонують взяти кредити в банку.
news-image

Про це російському телеканалу "Дождь" повідомили в понеділок, 21 грудня, кілька джерел у регіональних ЗМІ, передає «Є!».

Про проблеми з заробітними платами в МНС також повідомляють кілька регіональних видань.

Пермське видання «В курсе» опублікувало телефонограму, поширену по пермським пожежним частинам, в якій йдеться про можливі затримки заробітної плати співробітникам і тому пропонується вирішити проблемне питання за допомогою звернення в якусь фінансову установу за кредитом. Начальникам частин запропоновано скласти список бажаючих отримати кредитні карти. За безготівковий розрахунок додаткова плата не стягуватиметься, однак за зняття готівки будуть зніматися додаткові гроші. «В курсе» без посилання на джерела інформації повідомляють, що кредит буде під 26% річних.

Мабуть, в цьому році моя дитина змушений буде залишитися без подарунка на Новий Рік. Зв'язувати себе кредитами бажання немає, - обурився в бесіді з виданням один з пермських пожежників.

У МНС по Пермському краю не коментують цю інформацію.

МНС Свердловської області, з метою «недопущення соціальної напруженості серед співробітників ФПС», також просять співробітників звернутися в банк за кредитом. Документ з вказівками наводить регіональне видання Е1.ru
У ньому наказано, повідомити пожежних про можливість отримати кредит, замість зарплати, а також пояснити як користуватися послугою овердрафт. У документі також є вказівка ​​«провести роботу» з банками, щоб ті не нараховували пені за кредит.

Однак, співробітник пожежної частини розповів виданню, що в банках МНС отримала відмову.

У грудні ми гроші не отримували. І нам було сказано, що й не отримаємо в цьому місяці. З банками керівництво переговори провело, але у відкритті овердрафтів за зарплатним проектом вони відмовили. Замість цього запропонували стандартні кредитні картки, - розповів співрозмовник E1.ru.

У регіональному МНС інформацію спростували виданню інформацію про затримку виплат.

Схожа ситуація склалася у Володимирській, Калузької і Кіровської областях, повідомляє портал «Сусанін. про».

Щоправда, у Володимирській області мова йде про безпроцентний кредит на 50 днів. Причина затримки - у міністерства немає грошей, вони очікуються після 15 січня наступного року. У Калузькій області на заняття в МНС був запрошений співробітник банку, яка пояснила умови кредитування, повідомляє видання.

Як розповіли "Дождю" два співрозмовники з регіональних ЗМІ, які повідомили про ситуацію з заробітними платами в МНС, кредит пропонувалося взяти у «Сбербанку».

Поки коментар банку отримати не вдалося. У прес-службу МНС відправлений офіційний запит. Також був відправлений запит до «Сбербанк».

Читайте також: Росія скоротила квоту на іноземних робітників