Суспільство
21 грудня 2015
Білецький розповів, як в Маріуполі встановлювали пам'ятник Святославу
Пам'ятник був встановлений силами хлопців з полку та силами скульптора.
news-image

20 грудня у Маріуполі відкрили пам'ятник Святославу Хороброму, передає «Є!».

На заході був присутній лідер азовського руху, народний депутат України Андрій Білецький. Політик розповів, що це справжнє свято для українців, адже це повернення до правильних ідеалів та правильних символів на Сході України.

"Це сили, які плекають патріотизм, боротьбу, вони об'єднують, а не роз'єднують. Це перший такий символ. Я дуже радий, що він встановлений не державою. Цю функцію взяли на себе патріоти, тому він справжній, він від душі." - заявив політик.

За словами Білецького, ідея створення такого пам'ятника належить батьку бійця "Художника". Чоловік запропонував створювати такі пам'ятники і встановлювати замість знесених ідолів. Політик наголосив, що наразі в Україні знищили символи попередньої епохи, але не дали жодних символів нової епохи.

На питання журналістів про реакцію місцевої влади на встановлення пам'ятнику Білецький зазначив, що на дану хвилину місцева рада не може ніяк відреагувати на встановлення пам'ятника, тому що жодного засідання з моменту виборів ще не було.

"Навіть якщо б вони хотіли негативно чи позитивно відреагувати, вони б не змогли цього зробити. Ми чекаємо, ми подали всі документи на узаконення цього пам'ятника, я певен що вони їх схвалять.",- зазначив лідер "Азову".

В ексклюзивному коментарі «Є!» Андрій Білецький розповів про свою впевненість в тому, що більшість українців будуть безумовно вдячні за такий подарунок. 

"Безумовно коли міськрада оголосить офіційні слухання, тоді будуть громадські слухання, тоді буде слово за громадою. Але я на 100% впевнений, що українська громада міста віднесеться до цього пам'ятника, як до подарунка хлопців, які поклали величезну кількість життів та здоров'я для того, щоб захистити це місто та залишити його українським.",- наголосив лідер азовського руху.