Події
22 грудня 2015
Суд дозволив СБУ заочно розслідувати злочини Плотницького
Печерський райсуд Києва дозволив Службі безпеки України розпочати заочне розслідування проти "голови" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького.
news-image

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на ухвалу суду від 7 грудня, передає «Є!».

Плотницький підозрюється у викраденні людей, терористичній діяльності, незаконному переміщенні людей через кордон.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 червня 2014 року за попередньою змовою з групою осіб, які входили до складу батальйону луганських бойовиків "Зоря", Плотницький захопив у заручники старшого лейтенанта Збройних сил України Надію Савченко і утримував її в приміщенні Луганського обласного військкомату.

Потім терористи незаконно переправили Савченко через кордон на територію Росії.

29 жовтня 2014 року слідчий відділ ГУ СБУ у Києві та області виніс письмове повідомлення про підозру Плотницькому, 30 жовтня 2014 року він був оголошений у розшук.

В даний час у кримінальному провадженні проведені всі можливі слідчі дії, необхідні для остаточної підозри та складання обвинувального акту, проте завершити досудове розслідування не виявляється можливим, оскільки підозрюваний переховується від органів слідства і суду.

Крім того, зазначено, що у вересні 2015 року Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук Плотницького.

Зазначена особа в даний час бере активну участь у діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка", займаючи посаду так званого голови "ЛНР", – сказано в рішенні Печерського суду.

Суд задовольнив клопотання СБУ і дозволив розпочати заочне досудове розслідування проти Плотницького. Рішення оскарженню не підлягає.

Читайте також: Ображені Плотницьким козаки переходитимуть воювати у "ДНР"