Події
23 грудня 2015
Плотницький власноруч віддав наказ будь-якою ціною вгамувати козацькі бунти (документ)
Ватажок терористів "ЛНР" намагається розібратися з козаками, командира яких було усунуто за його наказом.
news-image

Про це свідчать документи, які є у наявності у редакції «Є!». Згідно з наказами ватажка терористів, 3 грудня Плотницький підписав наказ голові "МДБ" "ЛНР" Леонідові Пасічнику, в якому сказано, що Павло Дрьомов намагається підготувати "масштабні силові акції, направлені проти керівників "ЛНР".

Нейтралізувати явну загрозу з використанням всіх необхідних ресурсів силових відомств "ЛНР", - зазначено у документі. - Прийняти усіх заходів для запобігання розголосу спецоперації".

Як відомо, після цього наказу було вбито козака-"революціонера" Павла Дрьомова.

А козаки, судячи з усього, все ж таки вирішили не заспокоїтись після вбивства свого ватажка, та продовжили чинити опір бойовикам "ЛНР". Тому 11 грудня Плотницький підписав ще один наказ, в якому зазначив, що "МДБ" повинно розробити комплекс заходів щодо встановлення контролю над козаками.

Розглянути можливість зміщення (усунення) ряду козачих командирів", - сказано у документі.
У НЗФ було декілька версій вбивства Дрьомова. Говорили й про СБУ, ДРГ ЗСУ, тощо. Але наша інформація підтверджується цими документами. Це зробили саме бойовики з метою взяти під контроль буремних козаків", - зазначили «Є!» власні джерела у СБУ.

 

Читайте також: Суд дозволив СБУ заочно розслідувати злочини Плотницького