Київ
22 грудня 2015
На Микільській Слобідці буде побудована найсучасніша в Україні набережна - представник «Укрбуду»
У Києві презентували оновлений проект будівництва житла та набережної на Микільській Слобідці.
news-image

Сьогодні громадськості був презентований оновлений проект будівництва житла та набережної на Микільській Слобідці з урахуванням побажань місцевої громади, передає кореспондент «Є!».

У прес-конференції взяли участь представники Об’єднання інвесторів «Микільскої Слобідки» та корпорації “Укрбуд”. 

Нагадаємо, корпорація "Укрбуд", яка будує житловий комплекс на Микільській Слобідці, у листопаді повідомила про  припинення будівельних робіт до відкритої презентації проекту та його обговоренні з місцевими жителями. Зазначалося, що навколо будівництва ЖК "Сонячна рів'єра" виросло багато чуток, що призвело до скандалів і конфліктів з активістами.

Інформація, яка доходила до людей , не зовсім відповідала дійсності, активісти не розуміли, що отримає місто і кияни від цього проекту. Хочу зазначити, що протягом багатьох років на цьому місті був пустир, воно було доволі занедбаним, тому ми вирішили побудувати тут сучасний комплекс, який принесе позитивні зміни у життя району та стане його окрасою. Була проведена велика робота щодо вивчення поточної ситуації , ми отримали всі необхідні дозволи на будівництво від Державної архітектурної будівельної інспекції. Але, тільки ми розпочали будівництво, то ним почали всі цікавитися - і депутати, і різні керівні органи, і громадськість. Почався певний спротив будівництву, нас не хотіли слухати. Хоча, слід визнати, що може ми також не дуже активно намагалися донести до громади проект забудови. Все це заважало подальшому будівництву, - розповів представник корпорації «Укрбуд» Юрій Пелих.

Як повідомив голова ініціативної групи інвесторів ЖК «Сонячна Рів’єра» Роман Овсяник, із майбутніх власників квартир був створений кооператив, що наразі має повноваження контролювати будівельні та фінансові процеси забудови. За його словами, після обговорень проекту  із мешканцями мікрорайону, були враховані їх побажання, і наразі вже зібрано близько 3 тис підписів місцевих мешканців на підтримку будівництва комплексу. А як результат спільного обговорення проекту з громадою мікрорайону - зменшена кількість квартир у комплексі, збільшена кількість паркомісць, вдвічі (до 160 кв.м) збільшена площа зони здоров’я із повною її реконструкцією. Крім того, планується зведення дитячого центру, що включатиме дошкільні заклади та дитячі гуртки. Окрім цього, буде побудована сучасна набережна із скверами і пляжами.

Ми хочемо зробити найсучаснішу в Україні набережну з дитячими майданчиками, об'єктами спортивного дозвілля, зеленими зонами, якими можуть користуватися всі бажаючи, - звернув увагу Юрій Пелих.

Він додав, що набережна буде тягнутися на 3 км від Броварського шосе до Русанівських садів та зазначив, що забудовники вже робили справу «облагородити» набережну, але цьому завадив один з народних депутатів, який разом з активістами «став стіною» та не дозволив встановлювати спортивне обладнання.

За словами Юрія Пелиха, проектом передбачено висадити на набережній близько 700 дерев, облаштувати пляжі, встановити 4 дитячі ігрові майданчики, заплановані спортмайданчики та велосипедні доріжки. Окрім цього, забудовник пообіцяв побудувати нову дорожню розв'язку з наскрізним виїздом на Русанівську набережну. 

Як будівельник із 47-річним стажем я хочу зазначити, що будівництво - це завжди розвиток. Держава без будівельників - це держава без майбутнього. Будівельники створюють робочі місця, розвивають місто. Хочу підкреслити, що «Укрбуд» запрошує всіх до співпраці: приходьте, питайте, дізнавайтесь про що вам цікаво. Ми всі разом створюємо майбутнє нашої держави та наших дітей, - підсумував Юрій Пелих.

Як повідомив Юрій Пелих, відновлення будівництва ЖК «Сонячна рів'єра» розпочнеться у січні, після новорічних свят.

Нагадаємо, з лютого цього року періодично виникає протистояння між забудовником та громадськими активістами щодо будівництва житлового комплексу "Сонячна рів'єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1. Ділянку землі було передано під забудову рішенням Київради ще 26 липня 2007 року. 1 жовтня 2015 року Вищий господарський суд України підтвердив законність цього рішення, але активісти продовжували перешкоджати будівельним роботам. У зв'язку з чим 18 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що необхідно надати повний план розвитку території, інфраструктури для відпочинку жителів мікрорайону і отримати згоду громади.