27 грудня 2015
Як оригінально прикрасити новорічний стіл
Поради щодо декору святкового новорічного столу.
news-image

Кожній господині хочеться приємно здивувати рідних та гостей в новорічну ніч не тільки святковими стравами, але й оригінальним декором столу. «Є!» дасть поради, як можна прикрасити новорічний стіл, не витративши на це багато часу  та грошей.

Скатертина

Створити гарний декор новорічного столу можна завдяки двом дві однотонним скатертинам різних кольорів. Ефектним є поєднання червоного і зеленого, жовтого і білого, золотистого і срібних кольорів. Одну скатертину стелять вниз, а іншу зверху ромбом, а тому одна з них повинна бути трохи більшою за розміром.

Якщо у вас є час та натхнення, можна зробити святкову скатертину своїми руками. Для цього підійде звичайна полотняна біла скатертина, на яку можна пришити аплікації у вигляді символів року, квіточки, стрічки, бісер, стрази. На звисаючі краї можна пришити стрічки, які потім зав'язати у банти, в середину яких прикріпляються великі намистини.

 

Також можна прикрасити скатертину блискучими стразами.

Ось ще одна чудова ідея: якщо скатертина не біла, то можна прикріпити до неї вирізані з паперу або тканини сніжинки.

Серветки

Обов'язково придбайте красиві серветки з новорічними малюнками. Зараз у продажу їх вдосталь. Помістіть їх у серветницях та поряд столовими приборами кожного гостя. Саме в новорічну ніч доречно будуть виглядати яскраві серветки з малюнками, вже завдяки цьому стіл буде виглядати оригінально. Не варто купувати для новорічного столу класичні білі або однотонні серветки, вони будуть виглядати досить скромно та нецікаво. 

Серветки з тканини можна придбати також уже готові та прикрашені новорічними сюжетами. Або ж на звичайних білих зробити відповідні аплікації.

Свічки

Ніщо так не додає загадковості і таємничості новорічному столу, як свічки. Зараз в магазинах продається така велика кількість всіляких свічок, що достатньо просто зайти та купити те, що найбільше сподобалося.

Але цікавіше зробити так: купити прості свічки і прикрасити їх спеціями – паличками кориці, лавровим листом, бантиками. Прикласти їх до свічки з усіх боків і зав'язати тасьмою.

Інший варіант. Взяти гілки будь-якої кімнатної кучерявої рослини типу плюща та пофарбувати їх фарбою-спреєм в золотий або срібний колір (якщо шкода чіпати рослину, листочки можна намалювати на альбомному аркуші та вирізати). У прозору високу та широку вазу поставте товсту свічку і покладіть ялинкові кульки. Верх і низ вази прикрасьте рослиною-в'юном та закріпіть двостороннім скотчем. Кульки необхідно виймати по мірі згорання свічки.

Композиції з плаваючих свічок дуже зручні - вони красиві, прості у виконанні і компактні. Все що потрібно: самі свічки і красива неглибока ваза або тарілка. Таку композицію можуть доповнити пелюстки квітів, наприклад, троянд, або кольорові скляні камінчики, які можна розташувати на дні прозорої вази. Технологія проста: у вазу або тарілку наливаєте воду та на її поверхню «пускаєте» кілька плаваючих свічок. До речі, воду для плаваючих свічок можна забарвити в будь-який колір за допомогою харчового барвника.

Букети

Ефектно на столі виглядатимуть композиції з квітів, гілочок сосни та фруктів. Можна взяти груші і яблука та за допомогою харчових фарб-спреїв пофарбувати в золотий і срібний колір. Дати забарвленим фруктам висохнути. Потім підготовлені фрукти покласти в скляну вазу і поставити в центр столу.

Для приготування квіткової композиції треба запастися кількома хвойними гілками, покласти їх по центру стола. Прикрасити таку композицію можна штучними або живими квітами, шишками, дрібними ялинковими іграшками, свічками, мандаринами. Загалом, все залежить тільки від фантазії.

Аромати

Створити святкову атмосферу допоможуть аромати, які асоціюються з новорічними святами. Складіть у поліетиленовий пакет розрізаний корінь імбиру, кілька поламаних паличок кориці, жменю чищених горіхів і шкурку від апельсинів чи мандаринів. Побризкайте це все 10-15 краплями апельсинового та гвоздикового масел. Цю суміш потрібно приготувати заздалегідь, туго зав'язати пакет та залишити на кілька днів. Перед святом викладіть усе з пакету в глибоку прозору скляну вазу або салатник. Якщо запах буде дуже різкий, поставте не на стіл, а на підвіконня або в коридорі. Цей аромат створить прекрасну ауру свята.

Картки для гостей

Якщо в новорічну ніч до вас прийде багато гостей, можна зробити ось такі іменні картки, щоб допомогти їм знайти свої місця за столом.Заздалегідь назбирайте звичайних соснових шишок, такий простий декор буде виглядати оригінально та дуже доречно на новорічному столі.

Тепер ви знаєте, як можна досить швидко прикрасити новорічний стіл, щоб він виглядав гарно та оригінально, та щоб не витратити на це значних коштів. 

Наступного разу ми вам розкажемо, про ідеї тематичних новорічних вечірок.

Нагадаємо, що ми вам вже розповідали як чудово зустріти Новий рік удвох із коханою людиною.

Автор: Ірина Радченко