Політика
23 грудня 2015
У Штатах кажуть, що Україна має виконати зобов’язання перед МВФ до кінця року
Україна ризикує втратити критично важливу міжнародну підтримку, якщо Верховна Рада відкладе роботу над узгодженим із МВФ бюджетом до наступного року.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це вчора ввечері заявив міністр фінансів США Джейком Лью у розмові з головою українського уряду.

Міністр Лью обговорив Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталія Яресько проводять з Верховною Радою. Він заявив, що ухвалення фіскально стійкого бюджету якомога скоріше має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності і для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України", – розповіли подробиці розмови у прес-службі українського мінфіну.

Нагадаємо, Верховна Рада вчора ухвалила постанову про особливості процедури розгляду і ухвалення проекту держбюджету на 2016 рік.

Уряд та депутати минулого тижня дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року, а держбюджет на наступний рік базуватиметься на відкоригованому чинному Податковому кодексі.

Пізніше у Нацбанку заявили, що зволікання з ухваленням бюджету на 2016 рік ставить під загрозу економічну та фінансову стабільність України. 

Читайте також: У Львові загорівся трамвай, знищено кабіну водія