Політика
23 грудня 2015
Антикорупційний форум зібрав політиків, активістів та громадських діячів (онлайн)
Організатори запевняють, що підсумком роботи заходу не буде створення політичної партії.
news-image

23 грудня у Києві стартував другий Антикорупційний форум, організатором якого виступив губернатор Одеської області Міхаїл Саакашвілі. У прямому ефірі захід транслює ресурс Цензор.нет, повідомляє «Є!».

Форум почався о 18:00 з промови відомої української співачки Руслани, яка наголосила, що корупційні схеми навіть у сфері музики досі присутні в Україні.

Пленарне засідання провела народний депутат Світлана Заліщук. Промову виголосив народний депутат і журналіст Сергій Лещенко.

"Україна сьогодні друга в світі по рівню корупції після Уганди. Наша мета – токсичне середовище для корупціонерів", - сказав Лещенко.

Глава "Демократичного альянсу" Василь Гацько наголосив, що подолати корупцію цілком по силі громадянам України.

"Немає такого Віктора Шокіна, якого ми б не могли зняти з посади. Немає такого Арсенія Яценюка, якого ми б не могли відправити у відставку", - зауважив Гацько.

19:05 Учасників розділили на два зали, де вони працювали за інтересами.

«Цей форум - це суспільство, яке повстало проти цієї закостенілої влади. Це надія, що щось серйозне у цій країні станеться», - каже Савік Шустер в одній з зал, де обговорювалися антикорупційні схеми.

 20:15 На сцену викликають фіналістів секції: Мустафу Найєма, Єгора Соболєва, Тимофія Мілованова, Віталія Шабуніна.

"6 років тому в цьому залі проходив з'їзд ПР, де Януковича висували у президенти", - Найєм.

20:53 Почався виступ Саакашвілі.

"Польща та Україна були на одному рівні 24 роки тому. І де зараз Польща? А де Україна? Ніхто не бажає інвестувати в Україну? Чому? Корупція. Активи країни скорочуються, а пасиви зростають. Ми маємо дуже сумну статистику", - каже губернатор Одещини Міхаїл Саакашвілі.

Емоційний виступ Саакашвілі зриває багаточисленні овації та крики "браво". Політик розповів, як складно через корупцію живеться простим українським людям. Запитав у чиновників, коли вони вже припинять красти, коли їм буде досить. Саакашвілі наголосив, що йому погрожують.

«Я не боюся ні Сєні, ні Бєні. Потрібно не їх боятися, а гніву українського народу», - заявив Саакашвілі.

Саакашвілі обіцяє створити в Україні антикорупційний рух.

21:30 Підбиття підсумків форуму. Серед основних висновків-тез: створення загальноукраїнського руху боротьби з корупцією, підведення поточних підсумків через рік, нове зібрання 18 січня на форумі у Харкові, створення координаційної ради по обміну рішеннями перемоги над корупцією.

21:35 Антикорупційний форум завершується гімном Європейського Союзу.