Світ
23 грудня 2015
Кадиров влаштував публічний суд для жінки, яка насмілилась його критикувати(відео)
В Чечні панує атмосфера страху.
news-image

Соціальний працівник з чеченської села Гвардійське Айшат Інаєва розповіла, що після погашення заборгованості за електрику, воду і газ, її начальниця заявила про утримання 3000 рублів з зарплати жінки в якості передоплати за послуги ЖКГ. У двохвилинному аудіозапису Інаева звинуватила в цьому 39-річного чеченського лідера Рамзана Кадирова, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

"Що ж ви з нас хочете? Ви ж не даєте нам донести зарплату до дому", - звертається Інаева до Кадирова на чеченському. - "Чи можна тільки вам? Пити можна тільки вам? Жити вправі тільки ви?"

Через пару днів похмуру Інаеву вже показувало державне телебачення. Їй, нібито, дали можливість напряму звернутися до "падишаха" у форматі "відкритого діалогу".

Сидячи на золотого кольору дивані поряд зі своїм чоловіком, який виглядає відверто пригніченим, в оточенні спікера парламенту Магомеда Даудова, керівника адміністрації президента Іслама Кадирова і своєї начальниці Інаева взяла свої слова назад.

Кадиров програвав уривки її аудіо-звернення у той час, як Інаева дивилася в підлогу і іноді витирала ніс хусткою.

"Я не збираюся тебе карати. Я хочу, щоб ти просто пояснила мені і людям, у чому показуха?" - запитує Кадиров.

Правозахисники часто заявляють, що в Чечні Кадирова панує атмосфера страху, а самого президента звинувачують у порушенні прав людини, викраденнях, тортурах і стратах.