25 грудня 2015
Різдвяні ярмарки Європи вражають різноманітністю (фоторепортаж)
Відвідини святкових вуличних заходів стали сімейною традицією європейських країн.
news-image

Невід'ємним атрибутом Різдва у Європі стали численні різдвяні ярмарки, що відкриваються в центрах великих європейських міст. Тут можна купити класичні національні сувеніри, типові для даної країни різдвяні продукти, зимові речі та новорічні подарунки, повідомляє кореспондент «Є!».

У столиці Чехії Празі різдвяні ринки відкриваються наприкінці листопада на Старомірській та Вацлавській площах. Висока, прикрашена різнокольоровими гірляндами і кулями ялинка, крихітні сільські будиночки і середньовічні співи, що звучать на празьких вулицях, сусідять тут з жвавою вуличною торгівлею – ялинковими іграшками, богемським склом, керамічними виробами, печеними каштанами, пряниками з кольоровим марципаном. Дітям цікаво подивитись на тварин у імпровізованих стайнях, а дорослим - скуштувати традиційних чеських смаколиків та напоїв.

Німецьке місто Дрезден щороку вражає городян на гостів найяскравішими різдвяними ярмарками. Німеччина вважається основоположницею міських різдвяних гулянь. Історики запевняють, що у Дрездені перший ярмарок з'явився ще у 1434 році. 

На головній площі Дрездена різдвяні прикраси захоплюють різноманіттям. Діти мають змогу побавитись на гойдалках, подивитися вертеп, увагу малечі привертають численні анімаційні іграшки, які рухаються під музику. Дорослі займають дозвілля куштуванням традиційних німецьких ковбасок з пивом та різноманітним гарячим вином. Продавці пропонують придбати оригінальні та смачні солодощі.

Дивує політ фантазії німців, які надзвичайно оригінально прикрашають торговельні намети. Добру купу часу займає лише споглядання анімованих іграшок, які куховарять, печуть, готують або святкують. У такій компанії весело і дорослим, і малечі. Найголовніше - на площі міста панує весела, привітна та життєрадісна атмосфера.

Головний ярмарок цього року стартував і в самому серці старовинного польського міста Краків на Ринковій площі, неподалік від унікальної середньовічної пам'ятки міста - Суконних Рядів. На площі розмістили близько 60 наметів, у яких любителі святкового настрою можуть знайти сувеніри, розписані вручну ялинкові іграшки, прикраси для дому, кераміку, вироби з деревини, вовни, скла, біжутерію, листівки, подарунки, календарі.

Городяни та гості міста мають змогу посмакувати знаменитими польськими пирогами з різними начинками, печеною картоплею, пахучим глінтвейном, горіхами в карамелі, пряниками, шоколадом, сирами, горіховою мазуркою і краківським пісочний тортом. Смаколики є можливість покуштувати не тільки на ярмарку, а й у сусідніх ресторанах, які до цієї події склали спеціальне різдвяне меню.

На Ринковій площі для відвідувачів організатори приготували безліч розваг. Але увагу привертають традиційні польські шопки - постановочні біблейські сюжети.

Різдвяні традиції Європи справді вражають. Європейці з неперевершеною відповідальність ставляться по проведення свят і розваг. Гості отримують не тільки естетичне, але і гастрономічне задоволення! Блискучі інсталяції, смачні страви і чудові вистави дозволять незабутньо провести час в казковому місті.

Автор: Яна Катасонова
Фото автора та з мережі Інтернет