Понад 50 депутатів ВР не задекларували свій бізнес
Щонайменше 54 депутати Ради, серед яких Тимошенко, Поплавський, Бакулін, Гєллєр та інші не задекларували свій бізнес та бізнес своєї родини.
news-image

Як зазначає видання Наші гроші, усі 422 народні депутати згідно із законом Про засади запобігання і протидії корупції повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини, передає «Є!».

Згідно з інформацією видання, депутати не задекларували 100 фірм. З них 52 випадки – бізнес самого депутата, 45 – компанії вказаних у декларації членів його родини, найчастіше дружини або чоловіка, та ще два випадки спільного родинного бізнесу.

Найбільше незадекларованих компаній, а саме 10, у депутата від Народного Фронту Сергія Драюка.

Видання зазначає, що в оригіналі своєї декларації за 2014 р. нардеп не зазначив жодного бізнесу. Однак після публікації новини про порушення у декларацію вписали статутні внески.

Це тим не менш не скасовує того факту, що оригінал декларації депутат подавав неповний, а відтак недостовірний, - зазначає видання.

Повідомляється також, що найбільше нардепів із незадекларованим бізнесом виявилося у Блоці Петра Порошенка – 16 осіб. Від Народного Фронту не задекларували бізнес 9 депутатів, від Опозиційного блоку і Волі народу - по 6 депутатів, від Відродження і Батьківщини – по четверо, від Самопомочі – троє, від Радикальної партії – двоє, ще троє зі списку – позафракційні.

18 незадекларованих фірм пов’язані із сільським господарством та продуктами харчування, 15 – з будівництвом та нерухомістю, 11 – із торгівлею, 10 – ведуть діяльність у сфері права та адвокатури, 6 займаються рекламними послугами.

 

Читайте також: Народний депутат з "Народного фронту" не задекларував 10 власних компаній