Світ
25 грудня 2015
У Москві відомий шахіст отримав 15 років в'язниці за педофілію
Анатолій Шінгерей відомий тим, що свого часу у співавторстві з чемпіоном світу з шахів Анатолієм Карповим склав підручник.
news-image

Міщанський районний суд виніс вирок відомому дитячому тренеру з шахів, якого визнали винним у педофілії. За рішенням суду Анатолій Шінгерей проведе за гратами 15 років. Відбувати покарання він буде у виправній колонії суворого режиму, пише "Московський комсомолець", передає «Є!». Також задоволені цивільні позови представників потерпілих про відшкодування моральної шкоди на загальну суму 1,5 мільйона рублів.

Засудженому призначено примусове лікування у лікаря-психіатра в амбулаторних умовах. Крім того, шахіст позбавлений права займатися педагогічною діяльністю, пов'язаною з навчанням дітей в освітніх установах загальної та професійної освіти, а також наданням послуг в області навчання малолітніх дітей грі в шахи строком на 10 років.

Вирок ще не вступив в законну силу.

49-річний Анатолій Шінгерей відомий тим, що свого часу у співавторстві з чемпіоном світу з шахів Анатолієм Карповим написав підручник по цій грі для школярів.

Викладач інтелектуального виду спорту давав уроки на дому. Серед його учнів були і підлітки, і зовсім маленькі діти. Чоловік позиціював себе як репетитор, у якого є власна методика навчання грі, незалежно від віку і початкового досвіду.

Батьки довіряли іменитому шахісту, і залишали його одного в кімнаті з малюками. Цим і користувався педофіл.

У жовтні 2014 року Шінгерей став давати уроки дівчинці, якій виповнилося всього 4,5 року. Маленька навчилася грати в шахи у віці трьох років.

Через деякий час батьки помітили дивні зміни в поведінці дитини. Вони встановили в кімнаті систему відеоспостереження і записали дії шахіста на камеру. На знятих кадрах чоловік садив дівчинку на коліна, чіпав через одяг і здійснював інші непристойні дії.

Батьки звернулися до правоохоронних органів. У підсумку слідчі викрили, що педагог винен у нарузі над двома дівчатками і хлопчиком.

На суді Шінгерей заявляв, що не пам'ятає обставин справи. Він також переконував суд, що батьки дітей обмовили його через конфлікти на ґрунті відмінностей в педагогічних підходах.