Війна
27 грудня 2015
У Генштабі уточнили інформацію щодо загиблих мирних мешканців
Декілька мін та снарядів влучили у житлові будинки.
news-image

У Генштабі повідомили подробиці обстрілу проросійськими збройними формуваннями населеного пункту Зайцеве поблизу Горлівки. Дані про це з'явились на сторінці прес-штабу АТО у Facebook, передає «Є!».

26 грудня бойовики прицільно обстріляли позиції ЗСУ. Селище Зайцеве, що неподалік від Горлівки, було обстріляне неодноразово з 82-мм мінометів, гранатометів, зенітних установок, озброєння БМП й танку.

За інформацією, декілька мін та снарядів влучили у будинки мирних мешканців Зайцевого, одна будівля зайнялась вогнем. Українські військові терміново почали надавати допомогу постраждалим. 

Літня жінка, яка проживала в одній з будівель, отримала тяжкі осколкові поранення. Військові намагалися оперативно доправити її до лікарні.

"Проте стан пораненої був дуже важким і по дорозі до лікарні вона померла у санітарному автомобілі", - йдеться у повідомленні.



Повідомляється, що озброєння, з якого здійснено обстріли, відповідно до умов Мінських домовленостей необхідно було відвести на відстань, й припинити їх використовувати.