Світ
27 грудня 2015
У Держдумі закликали росіян відмовитися від закордонних поїздок
Керівництво країни закликало громадян взагалі не відвідувати інші країни.
news-image

У Держдумі закликали росіян відмовитися від закордонних поїздок на тлі попереджень про загрози терактів у ряді столиць ЄС. Російський Антитерористичний комітет також попереджав про ймовірність терактів, передають місцеві ЗМІ, пише «Є!».

Заступник голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції, депутат "Справедливої ​​Росії" Дмитро Горовцев в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва" заявив, що попередженнями російських та іноземних спецслужб про загрозу терактів нехтувати не можна.

На запитання кореспондента, що робити тим громадянам РФ, які вже придбали квитки, Горовцев порадив їх повернути:

"Я б здав ці квитки, якщо мною вони заздалегідь купувалися, оскільки безпека понад усе".

Сам він планує провести новорічні свята в Москві і Підмосков'ї.

Депутат наголосив:

"Будь-яке попередження спецслужб Російської Федерації, іноземних держав по частині загрози здійснення терористичних актів треба сприймати серйозно. Ми відмінно пам'ятаємо недавні страшні події, які відбулися в Парижі. Одна з провідних європейських держав - і, тим не менше, ці трагічні події здійснилися, величезна кількість жертв ".

Напередодні австрійські спецслужби повідомили, що ряд європейських столиць отримав попередження від розвідувальних служб про можливі теракти. Напади можуть бути проведені з використанням вогнепальної зброї та вибухових речовин. У повідомленні не називалися міста, які знаходяться під загрозою, і вказувалося, що розслідування не привело до виявлення конкретних планів.