Істерика глави найбільшого російського банку: вимагає співпраці з Заходом і виходу Росії з ізоляції
Ізоляція Росії «згубна для країни і людського капіталу».
news-image

З такою заявою виступив глава «доньки» держбанку ВТБ - ВТБ24 - Михайло Задорнов, передає «Є!» з посиланням на російське RNS.

Ізоляція веде до того, що ми не отримуємо припливу капіталу, припливу технологій, нових знань, і в глобальному змаганні, яке, безумовно, відбувається, ми втрачаємо свої позиції. І ніякими оборонними витратами, витратами на безпеку ці позиції не замінить. Тому, з погляду продовження цієї лінії, вона абсолютно згубна для країни, для її людського капіталу, для її розвитку, - упевнений Задорнов.

Глава ВТБ24 переконаний, що тренд на загострення необхідно замінювати трендом на співпрацю, особливо з Заходом, з яким Росія «об'єктивно зацікавлена ​​у співпраці».

Із Заходом, який багато в чому визначає, хотілося б нам того чи не хотілося, правила гри на міжнародному фінансовому ринку і в цілому в геополітиці. І вийти з тренда на ізоляцію, навпаки, змінити його на співпрацю, - заявив глава ВТБ24.

Він також нагадав, що російська економіка - це всього 1,8% світового ВВП ВВП, а у зв'язку з падінням цін на нафту частка Росії у світовій економіці продовжить падати.

Раніше Задорнов казав, що у ВТБ помітили зубожіння населення.

Читайте також: У наступному році вперше за 11 років рівень життя росіян буде найгіршим