Суспільство
30 грудня 2015
В Росії реакція директора на бійку в школі викликала скандал
Батьки школяра написали заяву в поліцію.
news-image

У Єкатеринбурзі директор школи № 48 викликала поліцію і психбригаду, щоб заспокоїти учня 4 класу, передає «Є!».

Як повідомила російським ЗМІ мати школяра, інцидент стався 23 грудня 2015 року в шкільній їдальні. Одному з дітей підсолили їжу, і хлопчик вирішив, що це зробив 10-річний Аркадій. Зав'язалася бійка, і директор навчального закладу Лариса Пічугіна викликала поліцію.
 
За словами Оксани, мами Аркадія, для заспокоєння її сина в школу прибули люди в бронежилетах і з автоматами. Потім директор викликала ще й психбригаду. Дитину відвезли в Свердловську обласну клінічну психіатричну лікарню. Тільки після цього Лариса Пічугіна повідомила матері Аркадія про те, що трапилося.

За словами Оксани, у психіатричній клініці дитину зв'язували і не давали зателефонувати батькам, сина їй повернули не відразу. Жінка написала заяву в поліцію.

У школі оперативно отримати коментар ЗМІ не вдалося. Інцидентом вже зацікавився уповноважений з прав дитини в Свердловській області.

«Зараз у школі працюють наші фахівці і з'ясовують, як все було, і чи потребував хлопчик екстреної психіатричної допомоги», - пояснив омбудсмен.