Події
30 грудня 2015
У Москві співробітники мережі ресторанів оголосили голодування через затримку зарплати
Частина протестуючих співробітників мережі московських ресторанів «Сбарро» оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти затримки зарплати.
news-image

Про це " Дождю" в середу, 30 грудня, розповів колишній працівник кафе Аділет Тулеков, передає «Є!»

За словами Тулекова, разом з ним протестують ще шість осіб, серед яких є вагітна жінка. Голодування триватиме до тих пір, поки компанія «не виплатить всі борги із зарплати». Тулеков розповів, що йому роботодавець повинен близько 75000 рублів.

Раніше в середу у центрального офісу «Сбарро» в Москві пройшов мітинг. Близько 20 осіб вимагали виплатити їм зарплату.

За даними «Комерсанта», працівники «Сбарро» вирішили об'єднатися у профспілку «Новопроф», щоб домогтися погашення боргів по зарплаті.

Оголосили голодування у профспілку вступати не мають наміру. Тулеков розповів, що вони створюють власне громадський рух. Воно допомагатиме добиватися повернення боргів по зарплаті по всій Москві.

Співробітники мережі ресторанів також написали заяви про припинення роботи через невиплату зарплат. Менеджмент компанії у відповідь на це заявив, що не є прямим роботодавцем співробітників «Сбарро», так як їх на роботу наймали різні агентства з працевлаштування.

Керівництво компанії знає про сформовану ситуацію, як розповіла представник прес-служби мережі, Юлія Ісманская, борги будуть виплачені, вже зараз співробітникам почнуть надходити щотижневі платежі

21 грудня повідомлялось, що працівники «Сбарро» проводять страйк через борги по зарплаті. Деяким співробітникам не виплачували зарплату протягом шести місяців.

Читайте також: Здраствуй, криза, Новий рік! Росіяни не отримали соцвиплати та зарплати перед святами