Резонанс
30 грудня 2015
Росія вимагає від Туреччини арешту бойовика, який вбив пілота російського Су-24
Йдеться про Альпарслана Челіка, який зізнався у вбивстві турецьким ЗМІ.
news-image

Росія вимагає від Туреччини невідкладного арешту громадянина цієї країни Альпарслана Челіка, який в інтерв'ю місцевим ЗМІ зізнався у вбивстві пілота російського Су-24, збитого на кордоні Сирії. Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, передає «Є!».

Вимагаємо від турецької влади невідкладних заходів по затриманню А.Челіка і його сподвижників і притягнення їх до кримінальної відповідальності за вбивство російського пілота, а також за участь у бойових діях на боці НВФ на території іноземної держави, - зазначила вона.


У коментарі до цієї заяви йдеться, що 27 грудня в турецькій газеті «Хюррієт» опубліковано інтерв'ю з громадянином Туреччини Альпарсланом Челіком, який влаштовував розстріл командира екіпажу Су-24, збитого ВПС Туреччини над територією Сирії 24 листопада 2015.

У цьому «ексклюзивному» інтерв'ю А.Челік відкрито визнає свою безпосередню участь у вбивстві російського пілота. У скоєному не розкаюється. З публікації випливає, що цей турецький бойовик два останні роки воює в Сирії на боці незаконного збройного формування, - підкреслила Захарова.


У МЗС РФ вважають показовим те, що влада Туреччини ніяк не прокоментували таку ситуацію.

Варто відзначити, що відео, на якому людина, що називає себе Альпарслан Челік, заявляє про розстріл російського пілота, з'явилося майже відразу після катастрофи Су-24. Воно опинилося у розпорядженні Reuters. Челік заявив, що це був самозахист.

Читайте також: До Туреччини доставили тіло загиблого російського пілота