Україна
31 грудня 2015
Зона вільної торгівлі з ЄС відкриє для українців ринок дешевих та якісних товарів
У Еврокомісії прогнозують також зниження цін.
news-image

З 1 січня 2016 року відкривається зона вільної торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу. Для українців нововведення матиме низку переваг. Про це йдеться заяві, яка була поширена Єврокомісією 31 грудня, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Це буде вигідно для українських громадян, адже вони отримають кращі можливості для отримання продукції високої якості, а посилення конкуренції, зниження імпортних тарифів повинно привести до зниження цін», - заявили в Єврокомісії.

Єврокомісар з питань торгівлі Сесилія Мальмстрьом наголосила, що ратифікація економічної частини угоди з ЄС відкриє для України надширокі можливості. Зокрема це позитивно відзначиться на розвитку української економіки. Малий та середній бізнес матимуть змогу отримати підтримку від Євросоюзу, що сприятиме зростанню, створенню нових робочих місць, збільшенню заробітної платні.

"У свою чергу, бізнес ЄС отримає покращений доступ на 45-мільйонний ринок", - заявила Мальмстрем.

Втім європейський фахівець зауважила, що для позитивних змін потрібен час й наполеглива праця. Відразу зростання очікувати не варто.

Експерти з ЄС зауважили, що українські підприємці відкриють для себе ринок в 500 млн споживачів. Тому ця економічна співпраця буде взаємовигідною.

"Ми хочемо бачити Україну успішною, з повним використанням всього потенціалу ЗВТ", - заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан.