Світ
1 січня 2016
Росія заборонила ввезення турецьких продуктів харчування
Відповідний указ був підписаний президентом РФ.
news-image

У Росії з 1 січня 2016 року набрала чинності заборона на ввезення деяких видів сільськогосподарської сировини і продовольства з Туреччини. Відповідний указ був підписаний президентом РФ Володимиром Путіним 28 листопада 2015 року, повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

Згідно зі списком, затвердженим урядом РФ, забороняються поставки м'яса птиці, томатів, ріпчастої цибулі і цибулі-шалот, цвітної капусти та брокколі, огірків і корнішонів, апельсинів, мандаринів, клементинів, вилкингів і аналогічних гібридів цитрусових.

Під заборону також потрапляють виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи та терен, суниця і полуниця.

У список забороненої продукції включені сіль (у тому числі їдальня і денатурована) і чистий хлорид натрію, розчинені або не розчинені у воді, або містять або не містять добавки речовин, що перешкоджають злипанню або забезпечують сипкість, а також морська вода (2501 00).

Обмеження торкнеться і поставок свіжих гвоздик.

Уряд також встановив, що обмеження щодо цієї продукції не поширюються на товари, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному правом Євразійського економічного союзу.