Політика
2 січня 2016
Україна скасувала режим вільної торгівлі з Росією
Такі дії є відповіддю на призупинення Росією дії Договору про зону вільної торгівлі з Україною.
news-image

Україна скасувала режим вільної торгівлі з Росією - поки строком на рік. Днем раніше в силу вступило російське ембарго на продукти з України, повідомляє "Інтерфакс", пише «Є!».

У повідомленні на сайті кабінету міністрів України йдеться про те, що з 2 січня 2016 до всіх товарів походженням з Росії будуть застосовуватися пільгові ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України, при цьому вільна торгівля з РФ скасовується.

Зазначені заходи вводяться терміном на один рік відповідно до постанови кабінету міністрів України від 30.12.2015 року "з метою захисту економічних інтересів і безпеки України, відновлення порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави, викликаних діями держави-агресора - Російської Федерації, які обмежують реалізацію законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України". Крім того, це є відповіддю на призупинення Росією дії Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011.

Згідно з постановою, рішення уряду України "втрачає силу 31 грудня 2016 або після припинення порушення Російською Федерацією Договору" про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

Як зазначила у своєму коментарі заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська, уряд і надалі буде відстоювати інтереси України і послідовно захищати українського товаровиробника на зовнішньому та внутрішньому ринках.