Світ
3 січня 2016
На військовій базі в Іраку вибухнули відразу п'ять смертників
Теракт приписують "Ісламській державі".
news-image

В Іраку стався великий теракт: на військовій базі Camp Speicher близько Тікріта вибухнули відразу п'ять смертників. За повідомленням Reuters, мінімум 15 іракських військових і поліцейських загинули, більше 20 отримали поранення. Теракт приписують "Ісламській державі", і Reuters вважає, що це відповідь угруповання на звільнення урядовими військами міста Рамаді, передає «Є!».

Camp Speicher - колишня американська база, передана іракським силам безпеки. За даними джерел Reuters, двоє смертників вибухнули біля північних воріт на базу, ще троє - у зоні, де тренуються іракські поліцейські.

Незабаром після вибухів в опублікованій онлайн заяві ІГ взяло на себе відповідальність за цей теракт. За даними на 13:00 мск. неділі, загинули 15 людей, 22 отримали поранення.

Reuters також відзначає, що Тікріт - сунітський місто, а ІГ є ультрарадикальним сунітським угрупованням, і їх теракти в Іраку зазвичай спрямовані проти шиїтів.

Влітку 2014 Camp Speicher став одним із символів жорстокості ІГ: військовослужбовці бази прийняли на себе головний удар бойовиків з Сирії, більшість з 1 700 військових, які служили на базі, загинули.