Світ
3 січня 2016
40 осіб заарештовано після нападу на посольство Саудівської Аравії в Тегерані
Хвиля демонстрацій і виступів у відповідь на дії саудівської влади прокотилася по всьому Ірану.
news-image

Влада Тегерана вирішила перейменувати вулицю, на якій знаходиться посольство Саудівської Аравії, в честь страченого Ер-Ріядом шиїтського проповідника Німра аль-Німра. 2 січня стало відомо про приведення смертного вироку у виконання, після чого демонстранти атакували будівлю дипмісії в іранській столиці. Поліції вдалося відтіснити нападників, були заарештовані 40 осіб, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА-Новості.

Учасники протестів проти страти шиїтського проповідника Німра аль-Німра, скоєної в Ер-Ріяді, увірвалися в посольство Саудівської Аравії в Тегерані. 2 січня хвиля демонстрацій і виступів у відповідь на дії саудівської влади прокотилася по всьому Ірану.

Протестуючі закидали будівлю дипмісії пляшками із запальною сумішшю і проникли на перший поверх. Вони нищили меблі, знищували документи та державні прапори. У певний момент здалося, що стався вибух газу: вся будівля освітилася зсередини. Поліції вдалося витіснити людей з території посольства і розігнати натовп. Міністерство закордонних справ Ірану в офіційній заяві закликало своїх громадян поважати недоторканність майна дипломатичного корпусу.

Проте надходять нові повідомлення про протести в інших частинах країни. Судячи з усього, іранці глибоко обурені діями Саудівської Аравії.