Суспільство
3 січня 2016
Полторак переконаний, що призов скасовувати не варто
Міністр оборони певен, що чоловіки повинні вміти захистити вітчизну.
news-image

Строкова служба є важливою складовою сильної держави, вона дозволяє підготувати військовий мобілізаційний ресурс. У світі дуже мало країн, які можуть дозволити собі не призивати чоловіків до лав армії, й Україна, очевидно, не увійде до їх кількості. У цьому переконаний міністр оборони України Степан Полторак, про що він повідомив у інтерв'ю "Українським новинам", передає «Є!».

"Ви знаєте, такі експерименти ми вже проводили, коли скасовували призов на строкову службу, але це призвело до того, що у нас практично ціле покоління чоловіків виявилося не готовим до захисту своєї країни", - наголосив міністр

Полторак переконаний, що чоловіки обов'язково повинні пройти військову підготовку, тому він категорично виступає проти скасування призову.

Міністр наголошує, що межі призову слід розширити з 18 до 20 років, оскільки в армію повинні йти не школярі, а сформовані чоловіки.

"Контрактна армія ніколи не виграє війну", - вважає Поторак.

Головний військовий країни наголошує, що у разі військової агресії все рівно буде мобілізація, тому чоловіки повинні бути готовими до таких випробувань. Контрактна армія може бути основою, зауважує Полторак, військовим стрижнем країни, але усіх неможливо перевести на контракт.