Резонанс
4 січня 2016
Список підозрюваних у катастрофі МН17 скорочено до 20 чоловік
Група Bellingcat, що займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, звузила список причетних до аварії рейсу MH17 у Донбасі в липні 2014 року до 20 російських військових.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це в інтерв'ю нідерландському виданню NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс.

У доповіді, в якій містяться імена і фотографії російських військових, які, на думку групи, причетні до авіакатастрофи MH17, два тижні тому було передано прокуратурі Нідерландів. Звіт повинна отримати слідча група, яка займається пошуком винних у катастрофі рейсу Малайзійських авіаліній.

Нагадаємо, у 2014 році учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до катастрофи MH17 причетний батальйон 53 системи повітряного захисту з Курська. Один з військових - Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які знаходилися в установці "Бук" в день аварії літака. У розслідуванні говориться і про "дуже досвідчених солдатів", які вміють керувати установкою.

Катастрофа Boeing 777 сталася 17 липня 2014. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines випливало з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб - всі, хто знаходився на борту.

Читайте також: Український ринок визнали перспективним