Події
5 січня 2016
Російські ЗМІ розповіли, що Путін на прохання мера провів газ у херсонський Геніческ
Пропагандисти стверджують, що мер міста, представник "Опозиційного блоку", особисто попросив голову РФ відкрити реверс газу з Криму до Херсонської області.
news-image

Як повідомляє «Є!», пропагандистські журналісти, звісно ж, кажуть, що Путін не відмовив Олександру Тулупову в його проханні.

Пєсков зазначив, що Путін розглянув звернення і доручив опрацювати питання про можливість забезпечення подібних поставок "з гуманітарних міркувань".

Сам мер каже, що до Путіна не звертався, а з приводу проблеми газозабезпечення Генічеська він спілкувався тільки з українською стороною.

Відомо, що відсутність реверсу газу з Криму призвела до нестачі газу для опалення міста Генічеська.

За даними "Херсонгаза", надлишки газу українського видобутку, який видобувається в Стрілковому родовищі на Арабатській стрілці, в неопалювальний сезон закачуються в газосховище на території Криму, а в опалювальний сезон реверсом повертаються на опалення Генічеського району. І минулої зими, вже після окупації Криму, схема так і працювала.

Втім, після припинення електропостачання Криму з материкової частини України, реверс газу з окупованого Криму відсутній, тому тиску газу не вистачає для опалення всіх абонентів Генічеського району.

Читайте також: ЛЕП «Каховська-Титан» готова до подачі електроенергії