Події
6 січня 2016
Обвинувачені у вбивстві Нємцова зізналися, що двічі намагалися розправитися з ним
Заур Дадаєв і Анзор Губашев заявили на допитах, що до 27 лютого двічі намагалися убити Бориса Нємцова.
news-image

У цей нещасливий день політик теж міг уникнути загибелі, передає Росбалт, якому вдалося ознайомитися з усіма свідченнями Заура Дадаєва і Анзора Губашева, в тому числі зробленими ними на відеокамеру, пише «Є!».

Обвинувачені у вбивстві Бориса Нємцова розповіли, що аж до 7 січня 2015 року (в цей день був розстріл редакції «Шарлі Ебдо») вони ще сумнівалися, чи варто здійснювати напади на політика. А з цієї дати і до 27 лютого, коли було скоєно злочин, вони двічі намагалися розправитися з Нємцовим, але цьому заважали різні обставини.

Бачили Нємцова три рази до 27 лютого. Проте на відстані, не в межах досяжності, яка дозволяла здійснити злочин, — поскаржився Губашев під час допиту.

Дадаєв додав, що два рази він хотів почати стрілянину по Нємцову, але не склалося.

Було багато народу, пізній вечір. В результаті ми нічого не зробили, залишили, пішли. Просто не встигли. Ну, народу багато було, — розповів на допиті Заур.

Видання зазначає, що уникнути загибелі політик міг і 27 лютого. В цей день обвинувачені довгий час не могли знайти Нємцова і вже збиралися йти.

Ми вже вирішили піти додому, потім говоримо: постоїмо ще півгодини. Стояли. Стояли. І тут я його побачив", — розповів Дадаєв.

Коли Заур йшов по Замоскворецькому мосту за Нємцовим і Ганною Дурицькою, він ще роздумував, чи відкривати стрілянину поруч з Кремлем. Але тут трапилася снігоприбиральна машина, яка могла заглушити звуки пострілів. 

Нагадаємо, в кінці грудня 2015 року слідство висунуло остаточне звинувачення Зауру Дадаєву, Шадиду Губашеву, Хамзату Бахаєву і Тамерлану Ескерханову у справі про вбивство російського політика Бориса Нємцова.

Читайте також: Слідчий комітет РФ назвав замовника вбивства Нємцова